Ανατολή Φθιώτιδος

Η Ανατολή Φθιώτιδος είναι ένα μικρό γραφικό χωριό πάνω στα καταπράσινα βουνά των Βαρδουσίων. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά και βλέπει προς την Οίτη και την Γκιώνα. Ανήκει στο δήμο Μακρακώμης - Σπερχειάδας και βρίσκεται σε υψόμετρο 1300 μέτρων...



Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Τελευταία νέα της Ανατολής

Παραλάβαμε το 16ο τεύχος της "Φωνής της Ανατολής" και κάποια πράγματα μας χαροποίησαν και κάποια μας λύπησαν, όπως η απώλεια του πολύ αγαπητού στο χωριό μπάρμπα Νίκου Σκαρμούτσου, ενός πραγματικού ήρωα της ζωής. Να ζήσουν και να τον θυμούνται όλοι οι συγγενείς του αλλά και όλοι στο χωριό που είχαν απεριόριστη εκτίμηση και έτρεφαν μεγάλη αγάπη προς αυτόν.
Χαρήκαμε από την άλλη που η αδελφότητα ανέδειξε νέα διοίκηση με άτομα που για πρώτη φορά αναλαμβάνουν τις τύχες της Αδελφότητας και εκφράζουν μεγάλη διάθεση για προσφορά στο χωριό. Σίγουρα τα προβλήματα είναι πολλά αλλά όταν υπάρχει μεράκι και καλή διάθεση η προσφορά μπορεί να έχει τα επιθυμητά αποτέλεσμα. Σίγουρα δεν ζούμε σε καλούς καιρούς. Υπάρχουν αρκετές αντικειμενικές και υποκειμενικές δυσκολίες που είναι κατανοητές απ' όλους. Αλλά από την άλλη έχει αποδειχθεί πόσο πολύτιμη ήταν η προσφορά της αδελφότητας όλα τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά την κατάργηση της κοινότητας με τον Καποδίστρια. Η Αδελφότητα ανέλαβε ένα σημαντικό βάρος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χωριού και όταν υπήρχε καλή συνεργασία με τους τοπικούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, η δράση της γινόταν ακόμα πιο αποδοτική, αναδεικνύοντας τον αναντικατάστατο ρόλο της στη ζωή του χωριού. Ασφαλώς ένα από τα πρώτα της καθήκοντα πρέπει να είναι η συσπείρωση γύρω της και η μεγαλύτερη δυνατή ενεργοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού της Ανατολής. Και αυτών που επισκέπτονται το χωριό, αλλά κυρίως αυτών που για διάφορους λόγους δεν έρχονται ή το επισκέπτονται όχι συχνά αν και είναι γνωστή η νοσταλγία τους και το ενδιαφέρον τους γι' αυτό.
Μετά τη συγκρότηση σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Αδελφότητας είναι:
Πρόεδρος : Ασβεστάς Κων.
Αντιπρόεδρος : Τόντος Παν.
Γεν. Γραμματέας : Σκαρμούτσος Ευάγγ.
Ταμίας : Σκαρμούτσος Φώτ.
Μέλη : Ευαγγελόπουλος Ευάγγ., Ζαρνιγιώργος Γεώργ., Μπενίσης Λεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: